Receptkategorier
Här hittar du familjen Myrbäcks samlade recept.
Bon appétit!
Mellanmål
Såser och röror
Varmrätter
Myrbäcks Kök
Sök recept
BANANPLÄTTAR
Mellanmål
Så många undermåliga bananplättar jag gjort den jag blev mamma! Men här är ett recept som faktiskt är riktigt bra. Kör rejält med stavmixer så får du en fin, fluffig smet.
Musik som passar till receptet
Ingredienser
Två portioner
Två stora bananer (eller tre små)
Fyra ägg
En dl havregryn
Salt
Smör och olja att steka i
Så här gör du
Blanda havregryn och ägg i en skål. Låt stå några minuter. Lägg i bananerna i delar och ha i lite salt.
Låt smeten stå fem minuter.
Värm olja och smör i en panna, häll smeten i plättstorlek i pannan och stek på medelvärme. Två-tre minuter på varje sida.
Servera gärna med lönnsirap! Det tycker jag funkar bra till de väldigt söta plättarna.
Dela receptlänk
Tillbaka till startsidan